Dün gece bir habere rastlayınca beynimden vurulmuşa döndüm. Tüm bildiğim ve o esnada epeyce üretken olduğum küfürleri 20 Mbps hızla sıraladım. Öncelikle haberi aynen aktariyim akabinde görüşlerime yer vereyim.
" Türk Telekom yeni internet tarifesinde önemli değişikliklere gitti.Türk Telekom, bugün başlattığı yeni tarifesi ile daha önce 1 Mbps hızında sunduğu erişim hizmetini sekiz katı hızına çıkararak, yaklaşık aynı fiyattan sunmaya başladı.
Kurum, bugün yaptığı toplantıda 8 Mbps hızında internet erişimini tek tarifede topladığını açıkladı.
Yeni tarifeye göre daha önce 1 Mbps bağlantı hızını 4 GB, 6 GB ve sınırsız kota seçenekleri ile sunan Türk Telekom, yeni tarifesinde bu bağlantı hızını 8 Mbps'e çıkarıyor.
Belirlenen yeni toptan satış tarifesine göre Türkiye'deki Internet Servis Sağlayıcılar'ın (ISS) daha yüksek hız ve daha uygun fiyatla hizmet sunabileceği belirtiliyor.
YENİ FİYATLAR
Toplantıda konuşan Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, yeni 8 Mbps hızı için fiyatların ISS'lerin daha önceki kar marjları ile orantılı hesaplandığında yaklaşık olarak şu seviyelerde oluşacağını söyledi:
Aylık Kota Eski 1 Mbps Fiyatı Yeni 8 Mbps fiyatı
4GB 26.8 TL 29 TL
8GB 36 TL 39 TL
Sınırsız 46 TL 49 TL
Fiyatlara tüm vergilerin dahil olduğunu söyleyen Demircan, sınırsız kota seçeneğinin ise isminden anlaşılacağı gibi sınırsız olmadığını, kullanıcılar tarafından suistimalini engellemek için aylık 15 GB'lık bir kota ile sınırlandırıldığını da açıkladı.
Demircan bu sınırın ay içerisinde aşılması durumunda, kullanıcının internet erişimin kesilmeyeceğini fakat 512 Kbps hızına düşürüleceğini de sözlerine ekledi."
Satır arasındaki tehtidi gördünüz mü? " SUİSTİMALİ engellemek için aylık 15 GB' lik bir kota ile sınırlandırılıdığını... sınırın aşılması durumunda hızın 512 Kbps'ye düşürüleceği..."
1- Genel resim ile sanki tüketici lehineymiş gibi gösterip, satır aralarında gizlediği apaçık soyguncu, hilebaz, tekelci zihniyetini ortaya koyan böylesine adi bir uygulamayı kınayarak, tüm Tüketi Hakları Koruma Derneklerinin ve duyarlı vatandaşların bu duruma tepki göstereceğini umuyorum.
2- Ben Türk Telekom ile ADSL sözleşmesi imzalarken 1024 Kbps hızında SINIRSIZ bir hizmeti aylık belirli bir rakamı ( 49 TL ) ödemek koşuluyla imzaladım. İmzalamış olduğum sözleşme dışındaki herhangi bir tarifenin maliyetini rızam olmadan zımni veya alenen üzerime yıkmaya hiçbir kurumun gücü yetmez.
3- 8 Mbps hız tarifesine geçmeyi düşünenleri uyarırım; kotalı iseniz 4-6 GB'lik kotanızın dolması 2-3 gününüzü alır, sınırsız tarifede iseniz 15 GB' lik kotayı 5,5 saatte aşmanız olasıdır. Benim gibi e-mule ve torrent kullanan sınırsız tarife kullanıcıları ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır.
Gelelim işin özüne; "Suistimali önlemek için 15 GB lık sınır..." ne anlama geldiğini Türk Telekom yetkilileri derhal açıklamalılar ve halktan özür dilemelidirler. Ne demek lan suistimal? Tabii ki sınırsız tarifeden yararlanıyorsam 15 GB ı geçeceğim, hatta 100 GB ı dahi aşaçağım, bundan sana ne? Elbette içinde porno, DVD, müzik, audiobooks, belgeseller, araştırmalar, resimler, muhtelif bilgiler olacaktır..hayata dair ne varsa, kendi keyfim neyi istiyorsa içinde onlar olacaktır...
Asıl suistimali Türk Telekom tekelci ve fırsatçı zihniyetiyle kendisi yapıyor olmasın? 3 yıldır ADSL abonesiyim, bu süreçte ADSL imin bağlı olduğu sabit telefon hattımla 1 tane bile görüşme yapmamışımdır. Her ay 10 TL ödüyorum, bu bir soygun değil mi? Pakistan ve Hindistanda bile yok bu be !
2008 ITIF Geniş Bant Sıralama Raporu'na göre, Türkiye geniş bant internet (DSL) ücreti en pahalı ikinci ülke.
30 OECD ülkesini kapsayan geniş bant raporuna göre, satın alma gücü paritesine göre dolar üzerinden aylık en pahalı ücret sıralamasında Meksika 18,41 ile ilk sırada bulunurken Türkiye 15,75 dolar ile ikinci sırada yer aldı. Çek Cumhuriyeti ise 9,70 dolar ile üçüncü sırada yer buldu.
Ücret sıralamasında 0,13 dolar ile Japonya en ucuz ülke olurken, bu ülkeyi 0,33 dolar ile Fransa ve 0,35 dolar ile İsveç onu takip etti. 30 ülkenin ortalaması yaklaşık 3,77 dolar düzeyinde gerçekleşti.Geniş bant internetin girdiği evler sayısında yüzde 93 ile Güney Kore ilk sırada bulunuyor. Bu ülkeyi yüzde 83 ile İzlanda ve yüzde 77 ile Hollanda takip ederken, Türkiye yüzde 23 ile Polonya ile birlikte 26. sırada bulunuyor.
Mbps üzerinden ortalama indirme (download) hızı sıralamasında da Japonya 63,6 ile birinci, Güney Kore 49,5 ile ikinci ve Finlandiya 21,7 ile üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye ise 2,0 ile Çek Cumhuriyeti ile birlikte yine 26. sırada yer bulabildi. 30 ülke arasında Mbps olarak ortalama indirme oranı 9,2 seviyesinde bulunuyor.
Buyrun size yukarıda nesnel veriler de sundum, dünyanın en kalitesiz, yavaş ve pahalı interneti bizde olmasına rağmen Türk Telekom hala halkın karşısına çıkıp göz boyayabiliyor. Hadise olayının göstergelerden biri olduğunu söylemiştim, ne demek istediğim şimdi daha iyi anlaşılmıştır diye düşünüyorum.
TEKELCİ-SOYGUNCU KURUMLAR ve SUSAN TOPLUM İSTEMİYORUZ!!!
ÇIKMAZ yeni
-
Çıkmaz versiyon 3
Yalnızım, Havvasız Adem gibi.
Çaresiz, Balığın yuttuğu Yunus gibi.
Pişman, Habil'i öldüren Kabil gibi.
Ağlamaz, kendi düşen çocuk gibi.
Ha...
6 years ago
No comments:
Post a Comment