Sunday 4 January 2009

Gazze Ateş Altında: Kahrolası İsrail ve Sessiz Dünya !

Yarım yüzyıldır süregelen Filistin-İsrail sorunu ( İsrail İşgali demek daha doğru olur ) çözüm bulmak yerine daha da karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Sadece saatler önce İsrail Gazze topraklarına kara harekatı başlatmıştır. Avrupa Birliği son dönem başkanı Çek Cumhuriyeti bu saldırıya destek verirken Fransa bu saldırıyı kınamıştır. Doğrusu bu iki ülkenin sosyokültürel ve tarihi bağlamda geçirmiş oldukları süreçlere baktığımızda bu siyasi mesajların çok ironik olduğu açıktır. Ki zaten bu siyasi dil ile dünyanın .mına koymadık mı? Maymundan gelip maymuna gittiğimiz bir evrimleşmeyi yaşıyor olduğumuz tezi hakikaten doğru mu? ABD'nin jandarmalığı altındaki dünyanın içine edilirken, BOP ve bilimum lolipop şekerleriyle Ortadoğu ve Kafkaslarda insanlar öldürülürken, potansiyel tehdit içerdiği belirlenen ülkeler şirin kisveler altında işgal edilirken, diğerlerinin hayatları üzerine " dünyanın demokrasi ve insan hakları havarisi" rolüne soyunmuş ülkeler ve birlikler söz söylerken bizler hep sustuk ve seyrettik.'Ateş düştüğü yeri yakar' atasözünden nefret ediyorum ! Sadece kendi çocukları yılbaşlarında gazdan veya envai sebeplerden dolayı öldüğü zaman şuursuzca kendini paralayan insanlardan, ölenlerin sadece kendi dinine mensup insanlar olduğu zaman miting düzenleyen partilerden, dünyanın ve insanların .mına koyup,sömürüp zenginleşen ve daha sonra yardım işleri yapan artisleri ve çokuluslu şirketleri alkışlayan insanlardan ; söylenmesi gereken sözleri eveleyip geveleyip siyasi manevralar kullanarak net ifade etmeyen politikacılardan NEFRET EDİYORUM!!!

Kapitalizmin, emperyalizmin ve politikanın kokuşmuş yöntemlerinin dünyayı yaşanası bir yer olmaktan çıkardığı bugünlerde bizler hiç de İNSAN değiliz! Beyinlerimiz uyuşmuş, algılarımız körelmiş nebati bir hayat sürüyoruz. İsrail'i, onu her şartta destekleyen ABD'yi, Çek Cumhuriyetini ve İsrailin yanında yer alıcak herkesi KINIYOR ve LANETLİYORUM. Bush'un da Obama'nın da Olmert'in de A.Q! Sizi lanet olası moronlar, dünyayla bir atlas topuymuşçasına oynamanıza şans tanıyan, kendi kültürü ve tarihi dışında başka kültür ve hayatlardan bihaber olan halklarınızın da canı cehenneme!

Konunun özüne dönersek, buyrun size bazı bilgiler :

·Batı ve Doğu, tüm Kudüs, ABD'de dahil olmak üzere tüm dünya toplumlarınca İsrail topraklarının bir parçası değil de, işgal edilmiş topraklar olarak kabul edilmiştir.

·Bugünün İsrail'ini, şimdi yok edilmiş olan 400'den fazla eski Filistin köylerinin üzerine kurulmuştur ve eski izleri yok etmek için İsrail'liler her bölgeyi yeniden isimlendirmişlerdir.

·Dünyadaki mülteci nüfusunun büyük bölümünü Filistinli mülteciler oluşturmaktadır.

·Filistinliler, bir zamanlara Filistin olan toprakların %78'inde İsrail varlığını kabul etmişlerdir.

·Dört İsrail Başbakanı; Begin, Shamir, Rabin, ve Sharon; sivillere yönelik bomba saldırıları, katliamlar ve sivillerin zorla köylerinden çıkartılmalarında görev almışlardır.

·İsrail, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 69 ayrı kararını ihlal etmektedir.

·İsrail, düzenli olarak Filistinlilerin banka hesaplarına, işlerine ve topraklarına el koyuyor ve bu durumdan mağdur olanlara tazminat ödemeyi kabul etmiyor.

·Orta doğuda nükleer silahsızlanma anlaşmasını reddeden tek ülke İsrail'dir ve İsrail uluslararası uzmanların bölgede yapmak istediği denetimi engellemektedir.

·Birleşmiş Milletler güvenlik konseyinin kararlarına karşı çıkan İsrail, Lübnan ve Suriye gibi iki özgür ülkenin topraklarını işgal etmiştir.

·İsrail'e yapılan yıllık Amerikan yardımı ABD'nin tüm Afrika kıtasındaki ülkelere vermeyi kabul ettiği miktarı aşıyor.

·ABD, yardım adı altında her yıl İsrail'i 5 milyar dolar ile ödüllendiriyor.

·İsrail, su kaynaklarının %85'ini Musevilere tahsis ederken kalan %15'lik kaynak ise bölgede yaşayan tüm Filistinlilere veriliyor.

Evet, bilgiler ne şirin di mi? Demokrasi ve insan hakları savunuculuğunu kimseye bırakmayanların gerçek yüzlerini görmek insan olmaktan utanç duymana neden oldu mu? Lanet olsun, 3. kadeh içkim de bitti..yazımı Filistinli bir yazarın şiiriyle sonlandırırken; İSRAİL FİLİSTİN TOPRAKLARINDAN SİKTİR GİT! FUCK OFF ISRAEL, YOU FUCKING INVADER! FUCK YOU ASSHOLE...

DİŞLERİMLE

Dişlerimle
Savunacağım yurdumun her karış toprağını,
Dişlerimle.
Başka yurt istemem onun yerine,
Assalar damarlarımdan beni İstemem gene.
Buradayım hâlâ.
Yıkamazlar beni
Ne kadar çarmıh yükleseler
Omuzlarıma.
Buradayım hâlâ.
Tutarak sizi... tutarak... tutarak
Avuçlarımda.
Dişlerimle
Savunacağım yurdumun her karış toprağını,
Dişlerimle.

Tevfik el Zeyyat

No comments: